Obowiązek informacyjny

Kto jest administratorem Twoich danych?

My, czyli Business Software Consulting Górski, Fiedorowicz sp.j. z siedzibą w Łodzi (93-119), ul. Nieszawska 20/26, numer KRS 0000189784. Nasze akta rejestrowe znajdują się w Sądzie Rejonowym dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy KRS, NIP 7292540421, REGON: 473215990.

Jak możesz się z nami skontaktować?

Telefonicznie: 42 235 30 35;
e-mailem na adres: rodo@bsc.eu;
listownie: ul. Nieszawska 20/26, 93-119 Łódź.

Jakie masz prawa?

1. dostępu do Twoich danych,
2. ich poprawiania,
3. żądania ich usunięcia,
4. ograniczenia przetwarzania,
5. wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych,

Co zrobić gdy uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z wymogami prawnymi?

Możesz wnieść skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest to Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

Przedstawienia bezpłatnej prezentacji programu, udzielenia odpowiedzi na wysłane przeze Ciebie zapytanie ofertowe lub pytanie zawarte w formularzu.

Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez podania danych nie uzyskasz jednak odpowiedzi na zadane przez siebie pytanie.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

1. Art. 6 ust. 1 lit. b oraz f RODO, czyli tego rozporządzenia.

Naszym prawnie uzasadnionym interesem jest udzielenie odpowiedzi na Twoje pytanie oraz prowadzenie naszego marketingu.

2. Jeżeli wyrazisz zgodę na otrzymywanie informacji marketingowych również na Twój adres e-mail, to podstawą prawną będzie także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne.

Komu przekażemy Twoje dane?

1. Dostawcom narzędzi do analityki ruchu na stronie;
2. Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) danych osobowych dla Administratora;

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez:

1. czas niezbędny do udzielenia odpowiedzi na przedstawione zapytanie ofertowe lub pytanie;
2. czas prowadzenia działań marketingowych przez Administratora albo do czasu wyrażenia przeze Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych, albo odwołania zgody na wysyłanie wiadomości na Twój adres e-mail. Odwołanie przeze Ciebie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.

Czy Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy?

Tak.

Do jakich państw?

Do Stanów Zjednoczonych ze względu na wykorzystywanie narzędzia do analizy statystyk serwisów WWW (Google Analytics).

Na jakiej podstawie przekażemy dane?

Decyzji Wykonawczej Komisji Europejskiej z dnia 12.07.2016 r. wprowadzającej Tarczę Prywatności (tzw. Privacy Shield). Dane będą przekazywane tylko do podmiotów certyfikowanych w ramach tej decyzji.

Czy po przekazaniu nam danych możesz sprzeciwić się ich przetwarzaniu?

Tak. Możesz to zrobić w dwóch sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane:

1. na potrzeby marketingu bezpośredniego; takiego sprzeciwu nie musisz uzasadniać;
2. na podstawie innych naszych prawnie uzasadnionych interesów; taki sprzeciw wymaga uzasadnienia Twoją szczególną sytuacją.